Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΦΥΓΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ




Μέσω του Εθνικού Κήπου, με τη συνοδεία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστών, οι οποίοι κρατούσαν φακό λόγω σκότους, φυγαδεύτηκαν αργά το βράδυ, υπουργοί, βουλευτές, υπάλληλοι, και δημοσιογράφοι, μετά την αιφνιδιαστική κίνηση των «Αγανακτισμένων» να αποκλείσουν τις εισόδους του Κοινοβουλίου.

Γιουχαΐσματα κατά πολιτικών
Γιουχαΐσματα κατά πολιτικών
Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν αργά το βράδυ ήταν πρωτόγνωρες, καθώς οι διαδηλωτές, για πρώτη φορά, από το ξεκίνημα των κινητοποιήσεών τους, προχώρησαν σε αυτή την ενέργεια.

Με παράταξη ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων κατά μήκος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας και μέσω του Εθνικού Κήπου, έγινε τελικά δυνατή η αποχώρηση βουλευτών, εργαζομένων, ακόμη και του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου, από το κτίριο του Κοινοβουλίου, το οποίο είχε αποκλειστεί.

Οι διαδηλωτές, οι οποίοι βρέθηκαν έξω από την κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου, κατά την αποχώρηση βουλευτών και εργαζομένων που εξέρχονταν με τα αυτοκίνητά τους, προέβαιναν σε αποδοκιμασίες, ενώ οι πιο «θερμόαιμοι» επιτέθηκαν στα οχήματά τους.

Τελικά, αργά το βράδυ, οι τελευταίοι των «Μοϊκανών», βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Γείτονας και Γρηγόρης Νιώτης, κατάφεραν να βγουν από το Κοινοβούλιο, αλλά η αμηχανία και η «παγωμάρα» στα πρόσωπα των πολιτικών ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς το μένος και η οργή των πολιτών ξεχειλίζει.

Να σημειωθεί ότι σήμερα εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης των τεχνικών, επαγγελματικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, καθώς και των επιχειρηματικών πάρκων, το οποίο υπερψηφίστηκε.

Δείτε φωτό:










Πάντως, μαζικότατη ήταν και η χθεσινή συγκέντρωση των Αγανακτισμένων στην πλ. Συντάγματος. Τουλάχιστον 50.000 πολίτες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο του προκαθορισμένου ραντεβού, για έβδομη ημέρα. Βέβαια, χιλιάδες πολίτες που παρακολούθησαν την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη και των Πανεπιστημιακών που έσπευσαν στο Σύνταγμα, ανέβασαν κατακόρυφα τον αριθμό των διαδηλωτών.

Πηγή: zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: