Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Μεγάλη πορεία με λίγα επεισόδια



Σχεδόν διπλάσια από την περσινή ήταν η πορεία για την 37η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην πορεία συμμετείχαν περισσότερα από 20.000 άτομα.
Ο κ. Οικονόμου δήλωσε υπερήφανος, γιατί, όπως είπε, δεν έπεσε ούτε μία μολότοφ, παρά τα επεισόδια που σημειώθηκαν από μικρή ομάδα νεαρών,και η πορεία για το Πολυτεχνείο εξελίχθηκε με ειρήνη και ασφάλεια.
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ελαφρά τρεις αστυνομικοί ενώ για ιδιώτες είπε ότι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση εκτός από την περίπτωση ενός νεαρού που παρελήφθη από ασθενοφόρο από το σταθμό του ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων για το Γενικό Κρατικό Αθηνών και ο ίδιος δήλωσε ότι δέχθηκε μια κροτίδα στο πόδι.
Σχετικά με την καταγγελία από δύο φωτορεπόρτερ, σύμφωνα με την οποία τους χτύπησαν αστυνομικοί, ο κ. Οικονόμου είπε ότι αν υπάρχει τέτοιο περιστατικό είναι καταδικαστέο και θα διερευνηθεί.
Όσον αφορά τις ζημιές, δήλωσε ότι έσπασαν ένα τζάμι στην ΕΤΕ Αμπελοκήπων και σε ενα ΙΧ.
Συνολικά προσήχθησαν 69 άτομα. Από αυτά, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, 23 κρατούνται και θα οδηγηθούν την Πέμπτη στον εισαγγελέα.
Στο μεταξύ, μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, μπροστά από το ΑΠΘ, μετά τη λήξη των κινητοποιήσεων.
Ομάδα νεαρών, που είχε καταφύγει στην Πολυτεχνική Σχολή, έστησαν οδοφράγματα στην Εγνατία και έβαλαν φωτιές. Διμοιρίες των ΜΑΤ τους απώθησαν με τη χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Τα επεισόδια συνεχίζονταν και αργά τη νύχτα.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 11 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.
Επεισόδια δημιουργήθηκαν και στο κέντρο της Πάτρας κατά την διάρκεια της πορείας. Συγκεκριμένα ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πέτρες εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα οι διμοιρίες των ΜΑΤ που ακολουθούσαν, να κάνουν χρήση δακρυγόνων.
Με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκαν οι φετινές εορταστικές εκδηλώσεις της 37ης επετείου εξέγερσης των φοιτητών.
Στην κεφαλή της πορείας ήταν η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: