Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Καντονά: «Ας αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας»

Σάλο έχει προκαλέσει στην Γαλλία και όχι μόνο, η «λύση» που έδωσε ο πάντα εκκεντρικός τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων, πρώην άσος του ποδοσφαίρου, Ερίκ Καντονά, για να βρεθεί διέξοδος από τη «θηλιά» του τραπεζικού συστήματος στις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων.

Ο  44χρονος Ερίκ Καντονά δήλωσε στην εφημερίδα Presse Ocean χαρακτηριστικά: «Για να μιλήσουμε για επανάσταση, δεν θα πάρουμε τα όπλα, δεν θα σκοτώσουμε ανθρώπους. Μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό (...) Το σύστημα είναι δομημένο πάνω στη δύναμη των τραπεζών. Οπότε μπορεί να καταστραφεί μέσω των τραπεζών. Αντί να βγεις στους δρόμους και να διανύσεις χιλιόμετρα (για να διαμαρτυρηθείς), πήγαινε στην τράπεζά σου και απόσυρε τις καταθέσεις σου. Αν υπάρξουν 20 εκατομμύρια άνθρωποι που αποσύρουν τις καταθέσεις τους το σύστημα θα καταρρεύσει χωρίς όπλα, χωρίς αίμα, τίποτα. Τρία εκατομμύρια, δέκα εκατομμύρια και τότε θα υπάρξει πραγματική απειλή. Και τότε θα γίνει η πραγματική επανάσταση. Η επανάσταση θα γίνει μέσω των τραπεζών».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτή την κίνηση υπό τον τίτλο: «Επανάσταση! Στις 7 Δεκεμβρίου θα αποσύρουμε όλοι τις καταθέσεις μας από τις τράπεζες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: