Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Νίκη της Εθνικής μας στην Αυστρία


Αξιοποιώντας στο έπακρο τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου  επικράτησε με 2-1 της Αυστρίας, σε φιλική αναμέτρηση, που διεξήχθη στο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης.
Τα γκολ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος σημείωσαν οι Σαμαράς (49') και Φωτάκης (82'), ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Φουκς στο 67'. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις στο 5’ ο Αλέξανδρος Τζόρβας απέκρουσε πέναλτι του Κλάιν.

Ο Φερνάντο Σάντος παρέταξε την ομάδα μας «πειραματική» ενδεκάδα σε σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ κάθισε ο Τζόρβας, οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ στα άκρα ξεκίνησαν οι Τοροσίδης (δεξιά) και Τζαβέλλας (αριστερά).

Στο κέντρο τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος και Κονέ βρίσκονταν στη αριστερή και δεξιά πτέρυγα της επίθεσης αντίστοιχα.

Σε ρόλο επιτελικού μέσου ξεκίνησε ο Σαλπιγγίδης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Σαμαράς.

Το ματς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για την Εθνική μας. Μόλις στο 4’ ο Παπασταθόπουλος έσπρωξε τον Μαϊερχόφερ μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι.

Την εκτέλεσε ανέλαβε ο Κλέιν, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον Αλέξανδρο Τζόρβα, που απέκρουσε την μπάλα, κρατώντας το μηδέν.

Μετά το αρχικό της μούδιασμα η ομάδα μας ισορρόπησε το ματς, χωρίς ωστόσο να καταφέρει απειλήσει την εστία των γηπεδούχων.

Στο 36’ όμως οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Μάιερχοφερ, όμως είδαν το τέρμα τους να ακυρώνεται κακώς από το διαιτητή της αναμέτρησης, ο οποίος καταλόγισε επιθετικό φάουλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα μας, καθώς στο 49ο λεπτό ο Σαμαράς αξιοποίησε τη σέντρα του νεοεισελθόντα Φωτάκη και με «ζυγισμένη» κεφαλιά έκανε το 0-1.

Οι Αυστριακοί απάντησαν στο 66΄όταν μετά από διαδοχικά λάθη της άμυνας ο Φουκς έστειλε την μπάλα στη γωνία του Τζόρβα.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στο 82΄ο Σαμαράς μάζεψε πάνω του ολόκληρη την αντίπαλή άμυνα και επέτρεψε στον Φωτάκη να κάνει με πλάσε το 2-1, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.
Αυστρία-Ελλάδα 1-2

Γκολ: 67' Φουκς - 49' Σαμαράς, Φωτάκης
Κίτρινες: Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης

Αυστρία (Ντίντι Κονσταντίνι): Μάχο (46΄ Γκράτσαϊ), Κλάιν, Προντλ, Σίμερ, Φουκς, Κάβλακ (58΄ Γιάνκο), Πέλιβαν (69΄ Σάρνερ), Αλαμπα, Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς (87΄ Γιάντσερ), Μάιερχοφερ (69΄ Λιντς).

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος):
 Τζόρβας, Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74΄ Καφές), Καραγκούνης (90΄+ Μάκος), Κονέ (46΄ Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (84΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71΄ Φετφατζίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: