Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Volvo S60, το αυτοκίνητο του 2011


Το νέο Volvo S60 εξελέγη «Αυτοκίνητο του 2011» από την Επιτροπή «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».
Η επιτροπή, αποτελούμενη από 23 μέλη, επαγγελματίες δημοσιογράφοι του χώρου του αυτοκινήτου που εργάζονται σε έντυπα ή ηλεκτρονικά, ημερήσια ή περιοδικά μέσα, ψήφισε το νέο Volvo S60 ανάμεσα σε 11υποψήφια μοντέλα της τελικής φάσης, όπως αυτή είχε προκύψει από τα 27 συνολικά νέα μοντέλα που κυκλοφόρησαν εφέτος.
Το νέο Volvo S60 κατέκτησε επάξια τον επίζηλο τίτλο, συγκεντρώνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 140 ψήφων έναντι 72 της Alfa Romeo Giulietta και 69 του Opel Meriva που ακολούθησαν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο Volvo S60 συγκέντρωσε ψήφους και από τους 23 δημοσιογράφους της επιτροπής! Ξεχώρισε από τον ανταγωνισμό τόσο για επιμέρους χαρακτηριστικά όσο και για τη συνολική του εικόνα.
Στοιχεία που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του είναι ο μοντέρνος σχεδιασμός, τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας, η υψηλή ποιότητα κατασκευής, οι πολύ δυνατοί και ταυτόχρονα οικονομικοί turbo κινητήρες που διαθέτει, οι άφθονοι εσωτερικοί χώροι για πέντε ενήλικες και τέλος οι πολύ ελκυστικές τιμές του για όλη τη γκάμα.
Ενδεικτικά, η εισαγωγική έκδοση Optimum των 1.600 κ.εκ., 150 ίππων, με πλούσιο βασικό εξοπλισμό, ξεκινάει από τα μόλις 25.350 ευρώ!
Το Volvo S60 είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής με Σύστημα Ανίχνευσης Πεζών με αυτόματο φρενάρισμα. Ανιχνεύει αν κάποιος πεζός βρίσκεται εμπρός από το όχημα και επιβραδύνει το αυτοκίνητο ανάλογα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα. Για ταχύτητες μέχρι 35 km/h το αυτοκίνητο ακινητοποιείται πλήρως ενώ για μεγαλύτερες ταχύτητες επιβραδύνεται σημαντικά.
Επίσης, το Volvo S60 διαθέτει στο βασικό εξοπλισμό του το πρωτοποριακό σύστημα της Volvo City Safety. Με το City Safety το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα αν ο οδηγός δεν αντιδράσει έγκαιρα όταν το προπορευόμενο όχημα μειώσει την ταχύτητά του ή σταματήσει – ή όταν o οδηγός κινείται υπερβολικά γρήγορα προς ένα σταθερό αντικείμενο.
Το σύστημα αυτό μπορεί να μετριάσει ή ακόμα και ολοκληρωτικά να αποτρέψει τις συγκρούσεις στην κυκλοφορία της πόλης με ταχύτητες μέχρι 30 χιλιόμετρα την ώρα. Παράλληλα, το Volvo S60 είναι το πρώτο σεντάν της αγοράς με Προηγμένο Έλεγχο Ευστάθειας, σύστημα το οποίο ανιχνεύει οποιαδήποτε τάση γλιστρήματος του αυτοκινήτου σε πολύ αρχικό στάδιο και επεμβαίνει κρατώντας το σταθερά στο δρόμο.
Δείτε το βίντεο
Πηγή : Newsbeast


Δεν υπάρχουν σχόλια: