Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Πάρτι υπερτιμολογήσεων


Τεράστια ποσά αποκόμιζε ιδιοκτήτης εταιρείας, ο οποίος πωλούσε ιατρικά είδη σε δημόσια νοσοκομεία. Σπαταλήθηκαν τουλάχιστον 10.000.000 ευρώ. Δείτε με ποιον τρόπο κατάφερε να εξαπατήσει το δημόσιο.

Στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ, πιάστηκε εταιρεία, η οποία προμήθευε με ιατρικά υλικά τα δημόσια νοσοκομεία, προχωρώντας σε υπέρογκες υπερτιμολογήσεις.
Πρόκειται για εταιρεία η οποία εμπορεύεται ιατρικά είδη και μηχανήματα, που χρησιμοποιούνται σε καρδιολογικές επεμβάσεις και χρησιμοποιούσε τον κόλπο των τριγωνικών συναλλαγών, με τη συμμετοχή μιας ιταλικής και μιας ελληνικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο ιδιοκτήτης της ελληνικής επιχείρησης, είναι ιδιοκτήτης και της κυπριακής, ώστε να μπορεί να υπερτιμολογεί τα ιατρικά είδη.
Στη συνέχεια η ελληνική εταιρεία, πωλούσε τα υλικά στα Δημόσια νοσοκομεία, αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη. Στη συνέχεια μέσω της κυπριακής επιχείρησης το προϊόν της υπερτιμολόγησης επιστρέφεται στον ιδιοκτήτη της ελληνικής επιχείρησης μέσω εμβασμάτων προς άλλη την επιχείρηση συμφερόντων του, η οποία έχει έδρα στις Σεϋχέλλες.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών  η υπερτιμολόγηση και κατά συνέπεια η επιβάρυνση των Δημοσίων Νοσοκομείων καθώς και των Ασφαλιστικών Οργανισμών, που κλήθηκαν να καταβάλουν ποσά, τα οποία διογκώθηκαν με αυτές τις μεθοδεύσεις ανέρχεται στο ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: