Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το παιχνίδι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού


Διαβάστε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, όπου οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν με 76-68 τους «πράσινους» και αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 καλαθοσφαίρισης των Ανδρών.


Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής του Ολυμπιακού): «Ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Και καλό. Πολύ διαφορετικό από τα πρώτα δύο κι όλα τα άλλα. Γιατί στο πρώτο παίξαμε σε ρυθμό όπου ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Όχι ότι παίξαμε κακό μπάσκετ, αλλά στην άμυνα δεχτήκαμε 65 πόντους.

Στα δίποντα είχαμε 65% και 0/7 τρίποντα, αν θυμάμαι καλά. Μπήκαμε στο ρυθμό του κι έπρεπε κάτι να αλλάξουμε. Ευτυχώς είχαμε παίκτες που αγωνίζονται σε διαφορετικό ρυθμό απ' ό,τι οι βασικοί μας. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα, αλλά ο Πελεκάνος κι ο Πρίντεζης έδωσαν πολλά.
Το τρίτο δεκάλεπτο είναι το καλύτερο του Παναθηναϊκού και δεχτήκαμε μόνο 10 πόντους. Αυτή η μεγάλη νίκη πιστώνεται στην καλή άμυνά μας. Δίκαια συνεχίζουμε», είπε.

Στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Πρίντεζη.

«Είναι ένας παίκτης που μας έδωσε αντίδραση κι ενέργεια. Στο κύπελλο του ημιχρόνου δεν του είπα μία λέξη, ούτε στα λάθη που έκανε, ούτε ότι δεν έκανε φάουλ στον Διαμαντίδη. Με τον τρόπο που δουλέψαμε και την επικοινωνία μας, το έδωσε πίσω σήμερα», υπογράμμισε.

Όσον αφορά στις βολές, απάντησε αρκετά αινιγματικά.

«Ρωτάτε εμένα; Εκτιμώ πάρα πολύ την ερώτηση. Αν έκανα σχόλιο... Δεν είναι σωστή προς τον εαυτό μου. Εγώ είπα κι επιμένω. Στο ΟΑΚΑ τον κράτησαν με 18 βολές στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ήταν μετά τις προσπάθειες στα επιθετικά φάουλ κι είπα ότι 18 επί 4 είναι 72 φάουλ. Ο Παναθηναϊκός μπήκε με αυτόν τον τρόπο στο παιχνίδι σε σημείο όπου ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερη ομάδα. Βέβαια 31-9 και 24-9 δεν είναι το ίδιο. Τι άλλο θέλετε από μένα;», επεσήμανε.

Σχετικά με τη συνέχεια των αγώνων δεν έκρυψε την αισιοδοξία του.

«Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι μία πολύ καλή ομάδα, πρωταθλητής Ευρώπης. Τώρα το άγχος που είχαμε εμείς πρώτο παιχνίδι και πρώτο δεκάλεπτο θα περάσει σ' αυτόν. Όλοι περιμένεουν να τελειώσει εκεί. Θα ετοιμάσω την ομάδα να παλέψει. Να δείξουμε ότι είμαστε ομάδα, όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα», πρόσθεσε.

Τζαμόν Γκόρντον (παίκτης του Ολυμπιακού): «Ήταν ακόμη ένα μεγάλο ματς ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Η άμυνά μας έκανε τη διαφορά στο δεύτερο, δώσαμε πόντους στο πρώτο. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Θα πρέπει να εστιάσουμε στις λεπτομέρειες και να κλέψουμε τη νίκη», σημείωσε.

Βασίλης Σπανούλης (παίκτης του Ολυμπιακού)
: «Πιστεύω ότι νικήσαμε όπως ο Παναθηναϊκός στο προηγούμενο παιχνίδι. Και όπως συμβαίνει γενικότερα σε αυτή τη σειρά, κρίνεται το ματς στο ένα σουτ ή στο τέλος. Αυτή η ομάδα πρέπει να μάθει να παίζει άμυνα. Μπορεί η επίθεση να προσφέρει θέαμα αλλά η άμυνα είναι αυτή που φέρνει τίτλους. Εμείς λοιπόν θα πρέπει να μπολιαστούμε με αυτή την νοοτροπία για να πετύχουμε τους στόχους μας», είπε.

Σχετικά με τη συνέχεια των αγώνων τόνισε ότι όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες.

«Αυτό είναι το ένα από τα τρία ματς που θέλουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι μία σειρά μεταξύ δύο ίσων ομάδων και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Από μία άμυνα, ένα σουτ, ένα ριμπάουντ. Στο ΟΑΚΑ παίξαμε 35 λεπτά συγκεντρωμένοι, τώρα θα πρέπει να παίξουμε 40 λεπτά για να πάρουμε τη νίκη», πρόσθεσε.

Παράλληλα, δεν έκρυψε και την πεποίθησή του ότι θα πρέπει η ομάδα του να δίνει έμφαση όσο μπορεί περισσότερο στην άμυνα.

«Θα πω και πάλι για το σημερινό ματς ότι στο πρώτο ημίχρονο είχαμε το μυαλό μας στην επίθεση και όχι στην άμυνα και γι' αυτό δεχτήκαμε τόσους πόντους. Η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα. Αυτή η ομάδα έχει μάθει να παίζει επιθετικά τόσα χρόνια και αυτό πρέπει να αλλάξει πλέον. Γίνεται φέτος μία τεράστια προσπάθεια με τους παλιούς και τους καινούριους παίκτες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον κόσμο για τη στήριξή του. Μας βοήθησε πάρα πολύ. Ο Παναθηναϊκός είναι μία μεγάλη ομάδα με παίκτες που είναι χρόνια μαζί αλλά κι εμείς είμαστε εξίσου μαζί», ανέφερε.

Σχετικά με τη δήλωση του Μπορούση για αποχώρηση, απέφυγε να πάρει σαφή θέση.

«Με τον Γιάννη δεν είμαστε μόνο συμπαίκτες, είμαστε και φίλοι. Είπε αυτά που είπε γιατί έτσι ένιωθε. Εγώ θα του πω αυτά που έχω να του πω, γιατί όταν αγωνιζόμαστε με την Εθνική αγωνιζόμαστε με τη γαλανόλευκη στο στήθος. Όταν είμαστε εκεί ξεχνάμε τα πάντα, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, διαιτητές και κάνουμε το καλύτερο γι' αυτήν», συμπλήρωσε.

Ανδρέας Γλυνιαδάκης (παίκτης του Ολυμπιακού): «Καταφέραμε και πήραμε μια σημαντική νίκη, μειώνοντας σε 2-1. Περιορίσαμε το pick n' roll του Παναθηναϊκού και δεν τον αφήσαμε να παίξει όπως ήθελε με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο στόχο μας. Ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολο στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός θέλει να πανηγυρίσει τον τίτλο στην έδρα του, αλλά εμείς έχουμε πιθανότητες και θα πάμε για το 2-2», σημείωσε.

Γιώργος Πρίντεζης (παίκτης του Ολυμπιακού): «Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Πραγματοποιήσαμε πολύ καλή εμφάνιση στο β΄ ημίχρονο. Υπάρχει ακόμα δρόμος, πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση. Από την ώρα που ξαναγύρισα στην ομάδα, βλέπω πόσο πολύ θέλουμε να πάρουμε τον τίτλο και έχουμε τις πιθανότητες. Και θα πάμε στο ΟΑΚΑ με αυτές τις πιθανότητες για να ισοφαρίσουμε», δήλωσε.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού)
: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Ήταν δίκαιη η νίκη του. Εμείς είχαμε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ήμασταν πολύ καλοί και στο δεύτερο σταματήσαμε να παίζουμε στην επίθεση. Σε αυτό συνετέλεσε η άμυνα του Ολυμπιακού κι ότι εμείς δε «διαβάσαμε» σωστά τον αντίπαλο. Μιλάμε για ίδιες καταστάσεις που υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό. Συνεχίζουμε», τόνισε.

Ίαν Βουγιούκας (παίκτης Παναθηναϊκού)
: «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Αν κι εμείς θέλαμε πολύ τη νίκη, στο τέλος κάναμε κάποια λάθη που μας κόστισαν και πήραν τη νίκη απέναντί μας. Θα δούμε στο video τι έφταιξε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη την Κυριακή», εξήγησε.

Κώστας Τσαρτσαρής (παίκτης Παναθηναϊκού)
: «Ξεκινήσαμε το ματς συγκεντρωμένοι, γνωρίζαμε ότι ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει παρόλα αυτά ήμασταν έτοιμοι και για 20-25 λεπτά ήμασταν μέσα στο παιχνίδι. Αν και είχαμε το προβάδισμα, κάναμε κάποια λάθη που τα εκμεταλλεύτηκε ο αντίπαλος. Όταν ο Ολυμπιακός πήρε την ψυχολογία ήταν πιο δύσκολο για μας να αντιδράσουμε», δήλωσε.

Και πρόσθεσε ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να σηκώσει το κύπελλο του πρωταθλητή στην έδρα του.

«Κάναμε το μπρέικ στο πρώτο ματς, δεν γίνεται κάθε χρόνο να κερδίζουμε 3-0 τον Ολυμπιακό και να κάνουμε δυο φορές το μπρέικ μέσα στο ΣΕΦ. Ο αθλητισμός έτσι είναι. Παίζουνε και οι αντίπαλοι. Αυτή τη στιγμή, έχουμε το πλεονέκτημα και πάμε στο ΟΑΚΑ για τον τίτλο».

Ντρου Νίκολας (παίκτης Παναθηναϊκού): «Κάναμε κάποια ηλίθια λάθη στο διάστημα όπου χάσαμε τη διαφορά στην τελευταία περίοδο. Την Κυριακή μπροστά στον κόσμο μας έχουμε τη μεγαλύτερη ευκαιρία να τελειώσουμε το πρωτάθλημα. Ο κόσμος μάς δίνει μεγάλη δύναμη», είπε.

Ρομέιν Σάτο (παίκτης Παναθηναϊκού): «Μέχρι το 35' ελέγχαμε το παιχνίδι, αλλά τα λάθη μας στην επίθεση κόστισαν. Μένει ένα παιχνίδι μέχρι να στεφτούμε πρωταθλητές», εξήγησε.

Κώστας Καϊμακόγλου (παίκτης Παναθηναϊκού): «Μας στοίχισε το διάστημα όπου ο Ολυμπιακός έκανε το σερί (63-66 σε 72-66). Εκεί χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας, γιατί ελέγχαμε το παιχνίδι. Πλέον χάσαμε το πρώτο match ball, αλλά έχουμε κι άλλο την Κυριακή και μάλιστα στην έδρα μας. Το γεμάτο ΟΑΚΑ θα ήταν το επιπλέον "όπλο" μας, ώστε να φτάσουμε στη νίκη-τίτλο. Αρκεί να έχουμε ανεβασμένη απόδοση», δήλωσε.

Μάικ Μπατίστ (παίκτης Παναθηναϊκού): «Φερθήκαμε σαν πρωτάρηδες, γιατί από εκεί που τα πηγαίναμε εξαιρετικά κι είχαμε τον έλεγχο χάσαμε την αυτοσυγκέντρωσή μας και εν τέλει και τη νίκη εξαιτίας του σερί του Ολυμπιακού», σημείωσε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: