Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Από 1η Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τα αυθαίρετα

Από την 1η Οκτωβρίου έως και τις 30 Νοεμβρίου θα μπορούν οι ιδιοκτήτες των αυθαιρέτων να καταθέτουν αιτήσεις στις αρμόδιες Αρχές για την ένταξη των ακινήτων τους στη ρύθμιση, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Παράλληλα, από την ημερομηνία της δημοσίευσης του νόμου, προϋπόθεση για κάθε μεταβίβαση ακινήτου θα είναι η υπεύθυνη δήλωση από μηχανικό, που θα βεβαιώνει ότι δεν έχουν γίνει αυθαιρεσίες και υπερβάσεις.

Ο νόμος για τη ρύθμιση αυθαιρέτων σε συνάρτηση με δημιουργία περιβαλλοντικού ισοζυγίου Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α/21.9.2011) και η εφαρμογή του, θα αποτελέσουν το αντικείμενο σεμιναρίου που διοργανώνει το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, προκειμένου οι μηχανικοί να ενημερωθούν μέσω συστήματος τηλεκπαίδευσης για τον τρόπο εφαρμογής, τις συνέπειες, τα ερωτήματα και τα προβλήματα γύρω από τον νέο νόμο.

Το σεμινάριο αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για οποιονδήποτε θέλει ή πρόκειται να ασχοληθεί με τις προβλεπόμενες ρυθμίσεις των αυθαιρέτων καθώς και με τις βεβαιώσεις για τις μεταβιβάσεις των ακινήτων. Αποσκοπεί στη σφαιρική ενημέρωση των μηχανικών σχετικά με το θέμα της αυθαίρετης δόμησης, ενώ προβλέπεται διαδικασία ερωτήσεων μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος προς κάθε ομιλητή και απαντήσεων σε σύντομο χρόνο, καθώς και φόρουμ επικοινωνίας ανά θέμα που πραγματεύεται το σεμινάριο και ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: