Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Σύλληψη φοιτητή για παιδική πορνογραφία


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης φοιτητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω σε επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.
Ο φοιτητής είναι μόλις 21 ετών και συνελήφθη μετά από έφοδο των αστυνομικών στο δωμάτιο της φοιτητικής εστίας που ζει τον τελευταίο καιρό.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις της αστυνομίας, στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων, τα οποία περιείχαν φωτογραφίες και βίντεο με πορνογραφικό υλικό στο οποίο πρωταγωνιστούν ανήλικα κορίτσια και αγόρια.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν και τα ψηφιακή ίχνη του 21χρονου, ο οποίος με τη χρήση εξειδικευμένου προγράμματος ανταλλαγής αρχείων, διακινούσε στο Διαδίκτυο μεγάλο όγκο αρχείων παιδικής πορνογραφίας.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο ερευνών της αστυνομίας, συνελήφθησαν τα τελευταία 24ωρα στη Θεσσαλονίκη 32χρονος λογιστής και 38χρονη γυναίκα, μητέρα ενός παιδιού, επειδή κατείχαν παρόμοια αρχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: